Тази седмица започва строежът на метрото под бул. "Черни връх"

18722
Тази седмица започва строежът на метрото под бул. "Черни връх"
Снимка: БГНЕС

На 1 август започва отложеното от пролетта строителство на метрото по столичния бул. „Черни връх“. Новата отсечка на подземната железница, която е продължение на втория лъч от „Джеймс Баучер“ до кръстовището на бул. „Тодор Каблешков“ и ул. Сребърна“, ще се изгражда на няколко етапа. Първият ще продължи четири месеца.

Затрудненията за шофьо­рите ще започнат още в петък, когато „Черни връх“ ще бъде частично стеснен, за да може да се изградят до Коледа източните шлицови стени на новата станция „Витоша“. Движението на автомобилите ще се осъществява само в две платна в западната част на трасето. От Нова година строителите ще се прехвърлят в западната част на булеварда, а ще се отворят за движение източните платна, разясни зам.-кметът Любомир Христов.

Фандъкова: Все още няма пари за третия лъч на метрото

Средства за строителството на третия лъч на Софийското метро все още няма. Затова може да се забави и началото на изграждането му, коме...

От петък трамваят по „Черни връх“ ще стига само до Енергопроект, а по неговия маршрут до обръщалото на „Хладилника“ ще се движи автобус, пише в. "Преса".

Новата станция „Витоша“ ще се строи по класически открит способ в котлован, укрепен с шлицови стени, а тунелът ще се изгражда подземно по нов австрийски метод, разясни шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев. Това ще е най-евтината отсечка досега. Километър ще струва 16,5 млн. евро, докато преди 2 г. при строителството на втория лъч е излизал 22 млн. евро.

Започваме в началото с 10 млн. лв. собствено финансиране, които се надяваме след това да възстановим по ОП „Транспорт“, каза Братоев.

Строителството на участъка трябва да приключи до 1 юни 2016 г. и в него ще вземат участие 450 души.

Фандъкова: Нямам притеснения за проекта за метрото

Към момента няма притеснения за работата по проекта за метрото, тъй като парите по Оперативна програма "Транспорт" се изплащат, но тряб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София